Om Mig

Mitt skapande intresse började tidigt, jag ritade och kluddade på allt som fanns tillgängligt när jag var barn.
Min morfar som var Målarmästare tog hem överblivna tapetrullar som jag rullade ut över hela lägenheten , ddessa fyllde jag med långa historier i bilder och texter.
Jag älskade mina tuschpennor och de starkaste färgerna var alltid de som tog slut först. I skolan förstörde jag väl så gott som alla läroböcker med mitt kludder, så när jag erbjöds att vara mer på teckningstimmarna, som det hette på min tid, så svarade jag snabbt JA. Det var där jag kände mig som mest hemma i mig själv. Konstläraren var en färgstark kvinna som såg & uppmuntrade mig  att dela med mig av min kreativitets glädje med världen. Jag är evigt tacksam för de åren med Maud Nilsson, en sann inspiriationskälla som la grunden för att mitt skapande kommit att handla om lusten och glädjen i att uttrycka de inre bilder som vill komma ut , snarare än om att bli en ”perfekt” konstnär. Vad det nu är....

Genom åren på olika konstskolor som alla krävde inträdesprov fick mitt självförtroendet & självkänslan lite smällar som ledde mig till att titta inåt & finna lite mer utav mig själv  och mer och mer kom jag ut ur en massa ideér och inramningar av mig själv och hur måleri, konst ska vara och ska se ut osv.
På den vägen kom jag närmare mitt eget sanna uttryck och min lust och sanna esséns.
Så samtidigt som jag verkligen levde och andades i färgernas skapande värld drogs jag till den andliga, själsliga utvecklingen. Min längtan efter förståelse ledde mig in på yoga,mediation,healing mm.
Detta är något som jag är lika passionerad över än idag precis som skapandet .
Läs mer på https://www.aurorastarlight.com/
om mina behandlingar,klangmeditationer och workshops

Utbildning
KV:s Konstkurs 

Basis Konstskola
Nyckelviksskolan
Pernbys Målarskola
Birkagården Skulpur
Medborgarskolan Glaslinje

 

 

 

Utställning

Min syster & jag  

Ingalunda Galleri
Herrmans lilla gröna
Café Ritorno
Galleri K
Galleri Lukas
Galleri Vision
Galleri Arboga
Galleri Castor
Restaurang Tim
Galleri Vaddå
Skeppsuddens Kultur Centrum
Galleri Limone
Galleri Delfinen
Tyresö Slott
Galleri Arboga
Kropp & Själ
Star People Design
Inspira center
Galleri Puckeln 

Galleri Magno Art

JA en blomma behöver mkt kärlek stöd tålamod & rätt näring, sen jäklaranamma så kan det spraka till och knoppar brista ut i de mest fantastiska färger och dofter och former.
För mig har det blivit så att jag sått många olika slags frön i Moder Jords kreativa överflödande kropp och som sen öppnats upp i olika former färger och skepnader.

När  jag sitter vid staffliet kommer de bilder som ska komma och det är många visa kärleksfulla, starka, sanna,  helande  inspirerande varelser som visar sig på duken. Jag fylls av  vördnad, glädje och tacksamhet över att ha fått  denna gåva att förmedla  bildernas budskap och energier ut i världen.

 

Våren 2003 tog en god vän med mig på en helgkurs i Glasfusing - ännu en magisk värld öppnade sig för mig, jag blev nog lite besatt och hoppade på en utbildning i Glas sen blev det ännu mer kurser. Det hela slutade med att jag blev  lärare på Medborgarskolans glaskurser, där jag jobbade i 7 år och fick fortsätta att inspireras av detta fantastiska material så skört så förtrollande och samtidigt så starkt.


I år ;2015 har jag påbörjat en utbildning i Bild & Symbol där man får arbeta med sin inre sagovärld både i bild och text.
Väldigt stimulerande att få återskapa kontakten med mitt inre barns fantasi värld, den värld där allt är möjligt , både att skapa och att vara.
"Lilla söta krumelur, låt mig aldrig bliva stur"
Den raden från en av mina förebilder-Pippi, får sammanfatta och avsluta mina rader om mig själv och
resan fortsätter..........och ja, den är Magisk